T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
TARIM:
Tut İlçesi çok çeşitli bitki türlerinin yetiştiği bir beldedir. Yörede halkın geçimini sağlamak amacıyla ürettiği ürünler arasında Antep Fıstığı, Pamuk, Pirinç, Buğday, Arpa, Nohut, Fasulye, Mercimek, Tütün, Soğan, Sarımsak, Biber, Salatalık, Domates, Patlıcan, Karpuz ve diğer sebze türleri ilk sırayı alır. Bunların yanı sıra özellikle Havutlu ve Meryemuşağı Köylerinde yetişen Nar oldukça ünlüdür. Adını İlçeye veren Dut (Dut/Tut) üretimi de oldukça yaygındır. İncir ve Zeytin gibi meyvelerin üretimi de yapılmaktadır. Kiraz, Kayısı, Şeftali, Erik, Badem gibi değişik meyve çeşitleri de yöredeki tarımsal ürünler arasında yer alır.
Tut halkının önemli bir geçim kaynağı da sebzeciliktir. Yaylımlı, Öğütlü, Boyundere, Havutlu gibi Göksu kenarındaki köylerde sebze üretimi pazara yönelik olarak yapılmaktadır.
352000 Dekar alana sahip İlçemizde 90000 dekarlık alanda tarım yapılmaktadır. Bu alanında ancak 20000 dekarlık bölümünde sulu ziraat yapılmaktadır. Sulu ziraat yapılabilen yerlerde domatesgiller, soğan, sarımsak, yeşil fasulye, hububat ürünlerinden buğday, endüstri bitkilerinden pamuk üretilmektedir. Sulanamayan alanlarda ise baklagillerden nohut, mercimek, kuru fasulye ile antepfıstığı yetiştirilmektedir.
Meyve bahçelerini üzüm bağları, badem, dut, ceviz, trabzonhurması, kiraz kayısı ve erik bahçeleri oluşturmaktadır.
İlçemiz de tarım arazileri genel itibariyle engebeli bir yapıya sahip olup küçük parsellerden oluşmuştur. İlçemizde ekonomik öneme sahip ürünler olarak antepfıstığı, pamuk, buğday, ve karışık sebze yetiştiriciliği gelmektedir. Bu ürünlerin yanı sıra; sarımsak, arpa, ceviz, nar, elma, dut, zeytin, kiraz, armut yetiştiriciliği de yapılmaktadır. İlçemizde önemli bir yere sahip olan dut yetiştiriciliği organik olarak yapılmakta olup; önemli bir kısmı yurt dışına ihraç edilmektedir. Sulu tarım alanlarında yetiştirilen biber, hıyar ve domates ürünleri ilçe içi ve çevre illere satılmaktadır. Ayrıca İlçemizde 16 adet sera bulunup söz konusu seralarda hıyar ve marul yetiştirilmektedir.
ARAZİ DAĞILIMI
TARIMSAL ÜRETİM
(2013 Yılı İstatistik Veri Ağı Sistemine Göre) (1.6 aylık tahmini veriler.)
Tarımsal Ürün |
Alanı (da) |
Tahmini Yıllık Üretim(ton) |
Buğday (Ekmeklik) |
18600 |
6.974 |
Arpa |
4600 |
1.628 |
Pamuk |
1100 |
528 |
Fasülye (kuru) |
180 |
23 |
Fiğ |
1600 |
1.520 |
K.Mercimek |
180 |
30 |
Nohut |
3200 |
576 |
Soğan(kuru) |
1100 |
1.320 |
Sarımsak (kuru) |
2700 |
1.890 |
Susam |
55 |
4 |
Mısır(Danelik ) |
60 |
33 |
Mısır (silajlık) |
670 |
804 |
Korunga |
20 |
19 |
Antep fıstığı |
20543 |
724 |
Üzüm |
5430 |
2.172 |
Badem |
365 |
88 |
Trabzon Hurması |
11 |
20 |
Zeytin |
400 |
59 |
İncir |
152 |
118 |
Kiraz |
70 |
29 |
Erik |
51 |
67 |
Elma |
127 |
149 |
Nar |
230 |
59 |
Ceviz |
475 |
6.750 |
Armut |
40 |
37 |
Dut |
325 |
143 |
Şeftali |
10 |
|
Kayısı |
40 |
42 |
Biber |
800 |
930 |
Hıyar |
4000 |
9.600 |
Kavun |
29 |
44 |
Karpuz |
190 |
532 |
Yonca |
40 |
48 |
Tütün |
10 |
2 |
Domates |
415 |
994 |
Patlıcan |
55 |
94 |
Maydonoz |
6 |
11 |
Taze Fasülye |
950 |
703 |
Taze Sarımsak |
37 |
41 |
Taze Soğan |
32 |
42 |
Sera |
10 |
140 |
Kavaklık |
19 |
- |
Nadas ve kullanılmayan alan |
10306 |
- |
TOPLAM |
79233 |
37968 |
YAPILAN FAALİYETLER
İlçemizdeki dut meyvesinden hijyenik ortamlarda yapılan Dut Pestili ve Cevizli Sucuk: